SolarUPS készülékek

SolarUPS V1

 

 
A készüléket add-on panelként lehet szerelni, bármilyen más készülék panelre, ami legalább 110x74mm méretű. A készülék elektronika felőli oldala 5mm, míg az akkumulátor pakk felőli oldala 22mm szabad magasságot igényel. Lehetőség van a készüléket a Fibox Euronord 1212xx sorozatú IP67 védettségű házba is beszerelni, a rögzítési pontjai ehhez mértek. Ilyen esetben szendvics szerkezetet is lehet kialakítani a hordozó panellal, amihez szintén megvannak a rögzítési pontok az energia modul panelján. Ezekbe célszerűen 30mm hosszú M3 külső-belső menetű fém távtartót lehet szerelni, amire a másik panelt fel lehet fogatni. Az átcsatlakozás történhet magas tüskesorral CN2 és CN5 csatlakozóról is, akár oldható, akár fixen beforrasztott módon. A Fibox Euronord 1212xx sorozatban többféle magasságú ház is létezik, 65-75-95-105mm magassági mérettel, valamint PC és ABS anyaggal. A házba a szolár kábel egyszerű tömszelencén át becsatlakoztatható. Ez a készülék 10W-os napelemmel táplálható, és jumper-rel választhatóan 3.3V vagy 5V DC kimenő feszültséget szolgáltat, 500-900mA kimeneti áram mellett (akku töltöttségtől függően).

 

SolarUPS V1 adatlap
SolarUPS V1 telepítési segédlet
SolarUPS V1 mechanikai segédlet
SolarUPS V1/V2 általános ismertető

 

 

 

 

 


 

SolarUPS V2

 

A készüléket 35mm-es DIN sínre lehet helyezni, bepattanó zárral. Az elhelyezés lehet bármilyen DIN sínes elektromos dobozban, és önállóan falon is. Utóbbi esetben egy 35mm-es DIN sín darabot kell csak a falra szerelni. Az elektromos kicsatlakozása liftes-csavaros sorkapcsokon keresztül történik, melyek a készülékházba vannak mechanikailag integrálva. A csatlakozók maximum 1,5mm2-es kábeleket tudnak fogadni. Ez a készülék 10W-os napelemmel táplálható, és csatlakozó átkötéssel választhatóan 3.3V vagy 5V DC kimenő feszültséget szolgáltat, 500-900mA kimeneti áram mellett (akku töltöttségtől függően).

 


SolarUPS V2 adatlap
SolarUPS V2 telepítési segédlet
SolarUPS V1/V2 általános ismertető

 

 

 SolarUPS V3

 

 

 

 

SolarUPS V3 SLA

 

 

 

 

SolarUPS V3 Li

 

 

A SolarUPS V3 készüléket akkumulátor nélkül 80x50x15mm-es befoglaló méretű Add-On panelként (PCB típus), illetve IP66 vagy IP65 védettségű házban az opcionális akkumulátorral együtt (SLA és Li típus) is lehet kapni. Külső méretek a választott akkumulátor típustól függően: 192x164x87mm (SLA típus) vagy 160x80x85mm (Li típus). A házból kettő tömszelencén át csatlakozik ki a napelem és a fogyasztó kábele (max. 6mm átmérőjű kör keresztmetszetű vezeték). Ezek a készülékek 20W-os napelemmel táplálhatóak, és altípustól függően 5V vagy 12V DC kimenő feszültséget szolgáltatnak, 2000-2500mA kimeneti áram mellett (akku töltöttségtől függetlenül mindig).

A készülék kétféle akkumulátor pakkal is választható. Az egyik egy 9000mAh kapacitású 11,1V névleges feszültségű Li-ion akkumulátor pakk, automatikus kiegyenlítő áramkörrel. Ez az akkumulátor széles működési hőmérséklet tartománnyal rendelkezik, és a szokásosnál nagyobb teljes töltési ciklus (élettartam) értékkel: akár 50%-os kisütési ciklus esetén is legalább 1000 töltési ciklust bír nagyobb kapacitásvesztés nélkül. Méretében és súlyában is jóval kedvezőbb az ilyen akkumulátorral szerelt készülék, viszont többe is kerül. A Li-ion (zöld vonal) és SLA akkumulátor (piros vonal) működési hőmérséklet tartomány összehasonlítása:

A másik lehetőség az SLA Gel munkaakkumulátor, ami 12V névleges feszültséggel, és 9000mAh kapacitással rendelkezik. Ez a készülékváltozat nagyobb méretében és súlyában is, valamint nem olyan széles hőmérséklet tartományban működik, mint a Li-ion akkumulátoros verzió. Az akkumulátor élettartama is kevesebb (50%-os kisütési ciklus esetén 600 töltési ciklust bír), viszont az ára kedvezőbb, és az akkumulátor élettartamának végén egyszerű, bárki által végezhető, és olcsó a cseréje.

Az akkumulátor nélküli PCB változatra 5-12Ah kapacitású SLA 12V-os akkumulátort lehet kötni. A rákapcsolt akkumulátornak legalább 1.8A töltőáramot el kell bírnia.

 

SolarUPS V3 adatlap
SolarUPS V3 telepítési segédlet, kezelési könyv